17.7.06

Saving Silverman (2001)

Saving Silverman (aka Evil Woman) 2001.
Instruktør: Dennis Dugan.
Medvirkende: Steve Zahn, Jack Black, Jason Biggs, Amanda Peet, Amanda Detmer.

She didn't like the way his ass looked, so she made him get butt cheek implants. Silverman (Biggs) har to venner (Zahn og Black), men ingen kæreste. Indtil han pludselig har Judith (Peet), som nyder at have ham, mest (og kun) fordi han altid gør, hvad hun siger, ellers inddrager hun hans tilladelse til at give hende oralsex. Hans venner forsøger at falde i hak med hende, men opdager hurtigt, at hun er en led kælling. Desværre lader Silverman ikke til at kunne se det, han er bare glad for, at hun vil være kæreste med ham. Derfor vælger vennerne at tage strengere metoder i brug, bl.a. Silverman's store kærlighed fra gymnasietiden.

Jeg gør som regel ikke meget ud af at anmelde komedier. I sidste ende er det jo et spørgsmål om, hvorvidt vitserne holder, og om de vil holde igen næste gang, man ser filmen. Det er selvfølgelig også vigtigt med gode skuespillere, der er tilpas sære, det vil sige sære nok til at få en til at grine. Lad os bare sige, at denne film er god nok til mig på dét punkt. Jack Black er så dum som nogen, og sådan en karakter skal der selvfølgelig være i en komedie som denne. Zahn er den klogere dumrian, en skuespiller vis roller påkalder sig ens sympati uanset hvad han spiller, kan i denne sammenhæng anbefale Riding in Cars with Boys, hvor han var spillede eminent. Biggs er lige så stor og naiv en taber som i American Pie, i sidste ende ikke mindre heldig efter min smag.

Dette er en god komedie af den overfladiske og sexfikserede slags, som unge mennesker fylder sig med i dag. Der er absolut intet originalt over den, og den når aldrig under huden, men den får da en til at smile med løbende vitser, som har mere substans end så mange andre komedier i samme genre. Jeg giver den derfor 3 stjerner.