6.8.06

The Pink Panther (2006)

The Pink Panther, 2006.
Instruktør: Shawn Levy.
Medvirkende: Steve Martin, Jean Reno, Kevin Kline, Beyoncé Knowles.

Stop browbeating her! Can't you see she is sexy? En berømt fransk fodboldtræner med en lækker kæreste (Knowles) bliver slået ihjel med en giftig pil, og hans ufatteligt værdifulde ring forsvinder fra hans finger. Hvem havde ønsket om at slå ham ihjel? Og hvem har ringen, der også kendes som Den Lyserøde Panter? Chief Inspector Dreyfus (Kline) ser dette som sin store chance for endelig at vinde den æresmedalje, han altid nomineres til, men aldrig har vundet. Han vil opklare sagen, men ikke i pressens lys til at begynde med. Til afledning bruger han Inspector Jacques Clouseau (Martin), som er lige så arrogant, som han er talentløs.

I disse dage laves mange remakes. Alt skal tilpasses amerikansk mainstream, det være sig japanske gysere eller film fra 70'erne, 80'erne, ja, sågar 90'erne. Den nye version af The Pink Panther udskældtes af mange, fordi Steve Martins nye fortolkning af Jacques Clouseau ikke synes at leve op til Peter Sellers' udgave. Da jeg ikke erindrer de første film, er jeg måske bedre stillet i denne sammenhæng. Min oplevelse af den nye udgave belastes ikke af minder om en evt. bedre version.

Og ser man The Pink Panther som en selvstændig film uden relation til noget andet, så er den skam ganske udmærket. Skuespillet er sjovt, flirten med det franske er morsom, og de mange gags, der forårsages af Clouseaus klodsethed virker efter hensigten. Der er mange sjove detaljer, som f.eks. da Clive Owen dukker op for en kort bemærkning i rollen som Agent 006. Beyoncé Knowles ser dejlig ud som altid og synger godt, men medvirker ikke særlig meget. Jean Reno demonstrerer igen, at han er et fremragende komisk talent.

Filmen var sjov og underholdende, i hvert fald til 3 stjerner.