9.8.06

Princess of Thieves (2001)

Princess of Thieves, 2001.
Instruktør: Peter Hewitt.
Medvirkende: Malcolm McDowell, Keira Knightley, Stuart Wilson, Jonathan Hyde.

Sheriffen af Nottingham (McDowell) hader Robin Hood (Wilson). Robin Hood og Lady Marion har fået en datter. Robin har tjent i krig under ledelse af Richard Løvehjerte, som lider nederlag. Den onde Prins John vil gerne være konge. Det vil den retmæssige Prins Phillip umiddelbart ikke. Og Robin Hoods datter, Gwyn (Knightley), vil bare gerne være med, hvor det sker.

Princess of Thieves er intet mesterværk, nok lige det modsatte. Ens forventninger er heller ikke store, når man aldrig har hørt om den før og købte den til 25,- i Stereo Studio, fordi man så Keira Knightley på forsiden. Og hun er en køn pige, ingen tvivl om, at hun også var det, før hun blev berømt med Bend It Like Beckham og Pirates of the Carribean m.fl..

Hvad resten af filmen angår, så er det en temmelig kedelig tv-film. Masser af tom snak lige efter bogen, og meget få actionsekvenser, der ikke synes at imponere. De trivielle tricks med bue og pil gentages, som vi har set dem mange gange før, og romantikken mellem Phillip og Gwyn blomstrer og havde måske stjålet vores hjerter med en bedre dialog, en bedre mandlig skuespiller med mere mimik og menneskelighed og mere indlevelse fra begge parter. Det værste ved filmen er dog alle de ting, man griner af, fordi det ligner en parodi som det malede slot i baggrunden og gitteret, som bare tages af med bløde hænders snilde. Bevares, det er da sundt at grine.

Alt i alt, den kan få 1½ stjerne, for man bør ikke se den, men så igen, den har jo Keira Knightley.