29.3.06

The Client (1994)

The Client, 1994.
Instruktør: Joel Schumacker.
Baseret på bog af John Grisham, manuskript af Akiva Goldsman.
Medvirkende: Tommy Lee Jones, Susan Sarandon, Mary-Louise Parker, Brad Renfro.

Igen måtte jeg sande, at der faktisk findes gode film af Joel Schumacker. Jeg har set den før, dog ikke lagt mærke til instruktøren. I dette tilfælde kan det også være svært for ham at ødelægge det hele, når man tænker på den gode forfatter, der står bag historien, og de gode skuespillere, der besætter rollerne - og Akiva Goldsman, som senere kom til at lave en masse godt sammen med Ron Howard.

The Client handler om to ludfattige drenge, der går ud i skoven for at ryge på mors cigaretter, da de støder på en bil. Bilen er tændt, i dens udstødning ligger en slange som fører om til førersædet, hvor en advokat ved navn Romey sidder. Romey har valgt at dø, bl.a. fordi han ved for meget. Han skyder sig selv, og pludselig er det den ene af drengene, som ved for meget, og som kommer i en klemme mellem offentlige advokater, der vil gøre alt for at vide, hvad han ved, og så mafias mindre venlige udsendte, der vil gøre sit for, at den viden, drengen ligger inde med, ikke slipper ud.

Det er ikke den bedste filmatisering af en Grisham-bog, der er set, men Tommy Lee Jones passer fint ind i billedet som en typisk højrøvet advokat, der bare stiler efter succes, som de karikeret beskrives i flere af Grishams bøger. Udmærket præstation af unge Brad Renfro, som nok egentlig er ældre end mig. Denne kan anbefales folk, der kan lide John Grisham og rolige thrillers.