29.3.06

Madagascar (2005)

Madagascar, 2005.
Instruktør: Eric Darnell, Tom McGrath.
Medvirkende: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith.

En sjov lille komedie om en stolt byløve (Stiller), der blot ønsker at fortsætte sit liv som den forkølede dyrekonge, der beundres af børn hver dag. Og om zebraen (Rock), der modsat løven er ved at kede sig ihjel og gerne vil opleve det vilde liv. Og giraffen (Schwimmer), som altid fejler noget, tror han. Og så en stor kærlig flodhest (Pinkett Smith). De fire venner kommer lidt på afveje, alt imens der laves den ene komiske filmreference efter den anden, dog ikke referencer, som er genkendelige for de små, som filmen ellers synes henvendt til.

Christ Rock har gjort sig populær ved at være en barnlig og flabet negerfyr med en meget stor mund. Det synes nogen så er sjovt, mens jeg synes, han er kedelig, og at han burde skydes for sit manglende skuespiltalent, som dog heldigvis er mindre tydelig i animationsverdenen. Stiller er kedelig som løve, men Schwimmer (bedre kendt som Ross fra Venner) er brilliant i rollen som ynkelig giraf.

Filmens komiske centrum er helt klart pingvinerne, der overgår selveste James Bond i stil og snilde. Har man DVD'en, så kan jeg også varmt anbefale, at man ser den lille bonusfilm med dem på. Madagascar er en god komedie med mange sjove indfald, dog ikke på højde med Shrek (1,2). Shark Tale, som også er en af Dreamworks' animationsfilm, har jeg så stadig til gode. Denne lignede for mig at se nemlig først en parodi på Pixar's Finding Nemo, som også er et undervandseventyr. Men de har det med at lægge sig ret tæt op af hinanden, snart kan vi f.eks. se The Wild fra Disney, som pudsigt nok handler om en løve og en giraf, der flygter fra zoo.

Madagascar kan anbefales børn, der godt kan lide snakkende tøjdyr, men som måske havde lidt svært ved at forstå handlingen i Monsters, Inc.. Og selv om man ikke er barn, så kan man sagtens nyde filmen, da der som sagt er mange jokes, som vil gå over hovedet på de små.