12.2.06

Fun with Dick and Jane (2005)

Fun with Dick and Jane, 2005.
Instruktør: Dean Parisot.
Medvirkende: Jim Carrey, Téa Leoni, John Michael Higgins, Alec Baldwin (men ik credited på IMDb??).

Kritikerne bryder sig vist ikke om denne film og heller ikke særlig mange brugere på IMDb, hvor den må tage til takke med 5.8 lige nu (ud af 10). Selv så jeg den i Imperial i København. Vi gik glip af de første par minutter på grund af nogle problemer med billetterne, men vil alligevel rose ekspedienterne i Imperial for deres tackling af en lidt uheldig situationen, men ris til deres skidedårlige billetsystem. Men tror ikke jeg gik glip af særlig meget.

Forventningerne til denne komedie var altså ikke vildt store, men det gør jo ikke så meget, for jeg synes faktisk, at den var rigtig sjov. Der er mange vellykkede vittigheder. Der er færre fysiske gags af den art, som har gjort Jim Carrey kendt. Det er godt at se, at den hele vejen holder det useriøse niveau og ikke forsøger på at glide over i noget lidt mere seriøst drama på noget tidspunkt som så mange komedier ellers forfalder til.

Et væsentligt kritikpunkt fra min side er slutningen. Selve historien mangler et suverænt klimaks, og selv om man godt kan mærke, når den er ved at være slut, så er man alligevel lidt skuffet over, at den ikke kulminerede med noget mere. Konfrontationen med "skurken" spillet af Alec Baldwin (selv om han ikke på IMDb er sat i forbindelse med filmen af en eller anden grund) er simpelthen for kort og for let. Var det bare det?

Men det rykker nu ikke ved, at der var rigtig mange gode grin i denne film, og jeg vil derfor anbefale den til god hygge. Det er Jim Carrey på et mindre overdrevet niveau, og de, som normalt synes, han er "for meget" i form af Ace Ventura (1,2), Cable Guy og Bruce Almighty, vil kunne lide ham i denne film, mens en stor skare nok vil mene, at han er for kedelig.