14.1.06

Napoleon Dynamite (2004)

Napoleon Dynamite, 2004.
Instruktør: Jared Hess.
Medvirkende: Jon Heder, Jon Gries, Tina Majorino, Efren Ramirez.

Mellem en masse komeder om useje folk, der pludselig bliver seje, og folk, der af den ene eller anden grund ikke får nok sex, så er der denne lille film, som kun tilstræber det ene at få publikum til at grine. Det opnåes ved udstilling af den ene kiksede figur efter den anden. Vi snakker om den slags syge amerikanske bonderøve (deriblandt en ynkelig mexicansk invandrer), der tror, at alt fra 80'erne stadig er hipt. Og det er faktisk sjovt at se på.

På IMDb's side skriver de ved genre, at det også er drama. Nej, det er ej. Det er ren og skær komedie i "se tumpen gøre noget helt vild pinligt" -kategorien. Hver eneste scene føles som en ny sketch, hvoraf nogen af dem selvfølgelig er sjovere end andre. Man kan måske godt køre lidt surt i at se på, hvor nørdet og kikset hovedpersonen er, men hvis man sidder med de rigtige mennesker, så tror jeg, filmen kan være en god oplevelse for de fleste, der godt kan lide bare at slå hjernen fra af og til og så ellers pjatte.

Jeg vælger dog ikke at kommentere den yderligere herfra. Du ved nok nogenlunde med dig selv, om du er til den slags, eller om det er sådan en film, du vil mene, bare er "for meget".