19.2.06

The Waterboy (1998)

The Waterboy, 1998.
Instruktør: Frank Coraci.
Medvirkende: Adam Sandler, Kathy Bates, Fairuza Balk.

En "ung" fyr, som er næsten 30, bor hjemme hos sin overbeskyttende mor, arbejder som vanddreng for et fodboldhold og har en hjerne på størrelse med en ært. På mystisk vis kommer han til selv at spille fodbold, da han lufter de aggressioner, som har hobet sig op i årevis, og så går der ellers sport og ære i historien plus lidt sæberomantik.

The Waterboy er en typisk mainstream Adam Sandler-film. Han har det samme tomme spasserblik fra start til slut med få undtagelser. Han stammer, siger dumme ting som en 5-årig og forguder sin skrækkelige mor, og det skal forestille at være morsomt. Noget af det er da også vældig komisk, men når den låner fra Forrest Gump, som den gør på flere punkter, så kan jeg ikke lade være med at tænke, hvor meget jeg hellere ville se den virkelige vare.

The Waterboy kan anbefales til dem, der kunne lide Big Daddy og Anger Management, som dog begge var sjovere. Skal man endelig se åndsvage amerikanske komedier, så synes jeg bedre om Anchorman med Will Ferrel. Vil man prøve noget anderledes, der i høj grad er enten-eller humor, så er der også Napoleon Dynamite, der for øvrigt snart kommer i en special edition.